Under skoledebatten om hvordan eksamen burde komme fram i de neste årene kalte debattanten til Senterungdom en kommunist til Rødt ungdom Emil Bjørnstad Velde.

Emil Bjørnstad Velde som er fornøyd etter debatten. Foto: Julie Adriana

Emil Bjørnstad Velde som gir sitt åpningsinnlegg. Foto: Martine Furnes-Wilkens

-Jeg føler veldig lite om å bli kalt kommunist, og jeg er vant til å bi kalt det.

Velde mener at elevene hadde hatt det bedre å holdt seg til saken enn å bli referert til som med et sånt språkbruk. Han sier også at det er ikke noe kommunistisk med mappevurdering, som var det de hadde debatt om på den tiden.

Velde er veldig for mappevurdering, siden han mener at de fem timene imens man har eksamen sier ganske lite om mennesket kunnskap. Han mener at det vil bli bedre å vurdere elever med en mappevurdering.