Balder Alvær Olafsen som er nestleder i Sosialistisk ungdom, mener at SU sin ambisiøs og realistisk plan på å kjære 70% av vårt utslipp innen 2030 er helt realistisk.

Balder Alvær Olafsen som snakker med en elev på valgtorget. Foto: Martine Furnes-Wilkens

Han sier at det er fordi at de har lagt opp tiltak for tiltalt om hvordan de skal kutte ned utslippene.

Et av tiltakene er at de skal slutte å lete etter olje og produsere mindre olje. Han referer til at FN har bedt dem om å slutte å lete etter olje og at man skal produsere mindre olje.

“Fem timer skal telle like mye som hele året”

Rødt ungdom, SU stemmer nei for eksamen. Grønt Ungdom, Senterungdom stemmer ja, mens AUF er usikker på eksamen. Foto: Martine Furnes-Wilkens

Olafsen og SU mener at vi burde heller ha en mappevurdering i stedet for eksamen. Mappevurdering har allerede blitt prøvd ut på flere universiteter.

En mappe vurdering går ut på at man har flere ulike typer vurderinger. Det kan variere fra fag til fag hva slags vurdering det er. I noen fag kan det være aktuelt med en ukes vurderingen, andre kan det være en dag eller en time. De har enda ikke funnet hvor mange vurderinger det skal være, men han sier at det vil bli mest sannsynlig forskjellig fra fag til fag.