Karl Leo Askvik-Fosshaug (16) er parlamentisk leder for Fremskrittspartiet i årets LilleStorting. Han forteller at det er veldig mye forskjellig å gjøre som partileder, men at dette er en rolle som betyr mye for han. Han er selv medlem i Fremskrittspartiet Unge og ønsker derfor å representere partiet sitt på best mulig måte. 

Karl Leo Askvik-Fosshaug vil representere Fremskrittspartiet med stolthet. (Foto: Nathalie Isaksen Borgeng)

Fosshaug mener at team building, lite press på medlemmene og god oppføling er nøkkelen til er nøkkelen til et godt parti. Han håper dette vil føre til at de gjør det bra i alle aspekter av LilleStortinget. Han ser veldig frem til debatteringen, og få frem meningene til partiet på en ordentlig måte. Han mener partiet må jobbe med ryktet sitt for å nå frem til de unge. 

-Jeg synes det er trist at Fremskrittspartiet blir sett på som et nesten tabu parti, men det jeg jo å motvirke. Vi blir ofte sett på som det litt «stygge» partiet, og slik burde det ikke være. 

Han håper å løse dette ved å introdusere politikken på en bedre måte enn hva de ekte politikerne gjør, og rette seg mot de unge og tilpasse seg etter dem. 

Partiet har i år valgt seg slagordet Frihet for Folket. Fosshaug forteller at slagordet har mye å si for partiet. 

-Slagordet er inspirert av det liberalistiske prinsippet til Fremskrittspartiet som ønsker frihet for folk flest. Det har mye å si i slagordet, og reflekter ut over hele partiprogrammet. Det skal være frihet på eget ansvar. 

Et selvstendig syn på politikken er også svært viktig for partiet. Når det kommer til sammarbeid med andre partier har Fosshaug klare krav. 

– Frp kan ha et samarbeid med Høyre hvis de respekterer våre liberalistiske perspektiver, og ikke presser på den falske friheten som de vil gi til folket. Stemmer du Fremskrittspartiet får du frihet på det maximale, stemmer du Høyre får du frihets på det minste.

Han legger videre til at de også kunne tenke seg å samarbeide med Senterpartiet. Derimot mener også Fosshaug at politikken deres er det hovedfokus da den er korrekt. 

-Hvis du liker frihet like godt som meg, så bør du stemme på Fremskrittspartiet.