Parnit Kaur Sidhu (16) er i år parlamentarisk leder for Miljøpartiet de grønne. For henne er det veldig viktig å fremme meningene til partiet og motivasjonen til medlemmene. Hun forteller at gruppa er svært engasjerte, og at hun føler dette er hennes ansvar å få frem dette. Parnit er selv medlem i Grønn ungdom og svært aktiv i Auf, så poltikk er ikke noe nytt for henne. 

Parnit Kaur Sidhu gleder seg til å diskutere for sakene hun brenner for.
(Foto: Nathalie Isaksen Borgeng)

-Jeg er veldig glad i å debattere! Så det gleder jeg meg veldig til i LilleStorting. Jeg ser frem til å få frem meningene til partiet vårt, og snakke om trygg skole, klima og liknende. Jeg brenner veldig sterkt for dette på fritiden også!

Veien til et suksessfullt LilleStorting er i Parnit´s øyene et godt samarbeid i partiet. Hun forteller at parlamentarisk leder høres ut som en veldig stor jobb, men det er nok ikke det når man har partiet sitt med seg. 

Partiet har også valgt seg slagordet «Ta vare på fremtida» på bagrunn av partiets kjernesaker: Grønnere fremtid, trygg utvikling og danne en god fremtid. Dette reflekteres slagordet godt mener hun. 

Selv med en klar agenda, er Parnit usikker på samarbeid med noen av partiene.

-Har like meninger som mange av partiene, kan mest sammenliknes med Senterpartiet og egentlig arbeiderpartiet så vil kanskje lene seg mot dem. Vi ser det at Høyre gjør en bedre klimajobb med 8% mindre utslipp enn Arbeiderpartiet de deres siste regjeringsperioder og det vil hun ta Høyre sin side på. 

Uavhengig av dette vil å redde klimaet være i partiets hovedfokus. 

– En grønn fremtid er alt. Uten et bra miljø og rent klima så har vi ikke en framtid. Hun håper unge ser dette, da det er de unge som utgjør fremtiden.