Av Alida Marie Motensen

Debattleder Jakob Hugo Åsmul (17) står sammen med Statsminister Sondre Klokkerud Hella, fra AP og kultur og likestillingsminister Lisa Marie Bredesen, også fra AP.

Debattleder innleder intervjuet med å spørre statsminister og kultur og likestillingsminister

Innledningsvis spør debattleder hva statsministerens syns om åpningen av Lillestortinget 2022. Statsministeren smiler av spørsmålet til debattleder og forteller at han syns det har vært veldig spennende. Statsministeren etterfølger med å fortelle at han lenge har jobbet med talen han nylig holdt.

Lillestortinget er en årlig og stor hendelse på Lillestrøm VGS. Dette kan for mange virke overveldende, men statsministeren kan imidlertid røpe til debattleder:

– Det er mye å ta over seg, men de tingene du er mest usikker på er de små tingene som du ikke tenker over at du må forberede. Jeg føler meg trygg på den politikken vi skal føre, men jeg føler meg mindre trygg på ting som hvor jeg skal legge jakka mi, eller hvor mobilen min skal ligge.

Kultur og likestillingsminister er enig i statsministeren sine uttalelser og legger til at det også kan være utfordrende å vita hva som er sosialt akseptert i en slik setting som i stortingssalen.

Videre forteller statsministeren at han er nervøs for mistillitsforslaget, og spent på om de vil komme ut av det med «skinnet i behold». Også dette trekker kultur og likestillingsministeren frem som en utfordring, men sier også at hun syns statsministeren er flink og kommer uansett til å stemme «mot» mistillitsforslaget.